News
Loading...

Καταδικάστηκαν για "χουλιγκανισμό" οι Pussy Riots

"Ένοχες για χουλιγκανισμό" κρίθηκαν οι τρεις γυναίκες-μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot
, από το δικαστήριο Χαμοβνιτσέσκι της Μόσχας.

Οι τρεις γυναίκες καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρίνα Σίροβα δήλωσε ότι "η Τολοκονίκοβα, η Αλεξίνα και η Σαμούτσεβιτς διέπραξαν μια πράξη χουλιγκανισμού, παραβίασαν τη δημόσια τάξη δείχνοντας προφανή έλλειψη σεβασμού για την κοινωνία".

"Οι πράξεις των γυναικών ήταν ιερόσυλες,  βλάσφημες και παραβίασαν τους κανόνες της εκκλησίας", πρόσθεσε η ίδια.
"Είναι ντροπή! Είναι άδικο!", φώναξαν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν η πρόεδρος ανακοίνωσε την ποινή των τριών γυναικών.
Η Τολοκονίκοβα χαμογέλασε όταν άκουσε την ποινή της.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή τριών ετών φυλάκισης στις  Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών, και Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, για "χουλιγκανισμό" και "υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος".
Τα μέλη της μπάντας συνελήφθησαν τον Μάρτιο όταν είχαν μπει στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τραγουδώντας την "πανκ προσευχή".

Πρόκειται για ένα τραγούδι τους με το οποίο "ζητάνε" από την Παναγία να απαλλάξει τη Ρωσία από τον Πούτιν και τη διακυβέρνηση του.
Οι τρεις κοπέλες κρατούνται από τότε και δηλώνουν αθώες για την κατηγορία του "χουλιγκανισμού".
Ποιες είναι οι Pussy Riot
Τα μέλη των Pussy Riot αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη μιας απογοητευμένης γενιάς η οποία αναζητά νέους και δημιουργικούς τρόπους για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της αναφορικά με τη 12ετή κυριαρχία του Πούτιν στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας.
Σήμα κατατεθέν των μελών του γυναικείου συγκροτήματος, που δεν έχει βασική τραγουδίστρια και μέλος του μπορεί να γίνει όποια το επιθυμεί, είναι οι πολύχρωμες κουκούλες που φορούν κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων τους.


ΠΗΓΗ: news247

loading...
Δειτε και αυτά:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ! - Επώνυμα ή ανώνυμα !