News
Loading...

Κολλημένοι με το Game of Thrones? Διαβάστε 8 πράγματα που στοίχημα ότι δεν ξέρατε ..

..για τους πρωταγωνιστές και την σειρά καθώς και 9 μηνύματα που μας πέρασαν μέσα από τα επεισόδια!



Και κολλημένοι να μην είσαστε αποκλείεται να μην έχετε ακούσει για το φαινόμενο “Game of Thrones” που έχει κατακλύσει τηλεοράσεις και ιντερνέτ. Η σειρά βασίζεται στα ομώνυμα βιβλία τα οποία κάνουν θραύση σε πωλήσεις και έχει κάνει τους πάντες να μιλούν για την υπόθεση κάνοντας εικασίες και βάζοντας στοιχήματα για το ποιος επιτέλους θα ανέβει στον Σιδερένιο Θρόνο. Για τους φανατικούς λοιπόν του τηλεοπτικού επικού φαινομένου, διαβάστε πληροφορίες που σίγουρα δεν ξέρατε..
1.    Το πραγματικό όνομα της Talisa Maegyr, γυναίκας του Robb Stark, είναι Oona Chaplin. Για όσους δεν μπορούν να κάνουν την σύνδεση, πρόκειται για την εγγονή του θρυλικού Charlie Chaplin.
2.    Η Shae, (να το πούμε ευγενικά) η εκδιδόμενη γυναίκα του  Tyrion, είναι η Γερμανίδα ηθοποιός Sibel Kekilli η οποία είναι πασίγνωστη στην χώρα της κυρίως για την καριέρα της σαν πορνοστάρ.. Είναι να μην έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου?


Προπαράγγειλε τώρα την πολυαναμενόμενη κονσόλα PS4 στο Public.gr! Δες εδώ!
3.    Ο Peter Dinklage (Tyrion  Lannister) όπως και ο Sean Bean (Ned Stark) ήταν η πρώτη επιλογή του συγγραφέα και της παραγωγής για τους ρόλους τους. Ο δε πρώτος είναι τεράστιος φαν του karaoke, ενώ είναι πολύ καλός φίλος με την Lena Headay (Cersei Lannister) την οποία και πρότεινε για τον ρόλο της.
4.    Ο Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) δήλωσε ότι λατρεύει να βλέπει το video στο YouTube που δείχνει τον  Joffrey να χαστουκίζεται επί 10λεπτά!
5.    Ο Alfie Allen (Theon Greyjoy) είναι ο αδερφός της διάσημης τραγουδίστριας Lilly Allen. Μάλιστα μια από τις επιτυχίες της με τίτλο «Alfie» το έγραψε για τον ίδιο.
6.    Το χιόνι και ο πάγος που προβάλλονται στην σειρά είναι όλα αποτέλεσμα κατασκευής και εφέ, παρόλο που τα γυρίσματα είναι γίνονται στην Βόρειο Ιρλανδία.
7.    Σχεδόν όλα τα μέλη του καστ δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, ενώ ο συγγραφέας έχει αποκαλύψει το τέλος που θα δώσει μόνο στην παραγωγή σε περίπτωση που πεθάνει πριν το τελειώσει.
8.    Ο Joffrey εμπνέεται τον «σπαστικό» του ρόλο από την ερμηνεία του Joaquin Phoenix στον «Μονομάχο». Κάθε φορά που κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο φαντάζεται το βλέμμα και την ερμηνεία του ηθοποιού για να πάρει ιδέα κακίας.
Ελπίζουμε να μην χορτάσατε πληροφορίες μιας και σας έχουμε μερικές ακόμα. Η σειρά «Game of Thrones» δεν είναι για τους λιπόψυχους.  Πέρα από την συναισθηματική φόρτιση  που έχει επιβάλλει το δημιούργημα του George R. R. Martin στους θαυμαστές, μέσα από ωμή βία, σκηνές σεξ και .. ανωμαλίες.. μπορούμε να ξεχωρίσουμε και κάποια διδάγματα ή μηνύματα αν θέλετε καλύτερα που περνάει στους θεατές.
1.    Κανένας χαρακτήρας δεν είναι ασφαλής.
Αν είναι κάτι που μάθαμε από την σειρά είναι ότι, όποιον χαρακτήρα αγαπάτε-ή μισείτε- μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεθάνει άσχετα αν είναι πρωταγωνιστής ή όχι.
2.    Η καλοσύνη δεν βγάζει πουθενά.
Όπως είπε ο Hound στην Arya: «Είσαι πολύ καλή και αυτό κάποια μέρα θα σε σκοτώσει». Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η οικογένεια Stark παρουσιάζεται σαν ευγενής, τίμια και ηρωική. Τέλειο? Συνήθως ο αγαπημένος αυτός ήρωας δεν είναι που την βγάζει καθαρή στο τέλος? Γράψατε λάθος! Από την πρώτη σεζόν μέχρι και τώρα πριν κλείσει η τρίτη, ξεκληρίστηκε ολόκληρη σχεδόν η οικογένεια..  Έτσι για να κάνει την αλλαγή!


3.    Το παρελθόν σου θα σε κυνηγάει.
Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν μας, ούτε και οι χαρακτήρες της σειράς. Ακόμα και όταν μεταμορφώνεται σε αγόρι, η Arya δεν μπορεί να ξεφύγει από τον τίτλο ευγενείας της. Ο Jaime Lannister θα μείνει για πάντα γνωστός σαν τον “The Kingslayer.”(δολοφόνο του βασιλιά) και ο Jon Snow σαν τον μπάσταρδο γιο του Ned Stark. Κανείς δεν ξεφεύγει!


4.    Ο χειμώνας έρχεται (Winter is coming)
Είναι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου, το μότο του οίκου Stark και βρίσκεται σχεδόν πάντα σε κάθε διάλογο. Αυτή η φράση όμως επίσης συμβολίζει τον σκούρο τόνο και τον ερχομό μιας αναμενόμενης κακοτυχίας που πέφτει σαν πέπλο όπως το χιόνι τον χειμώνα.


5.    Μην εμπιστεύεσαι κανέναν.
Ο Theon Greyjoy πρόσωσε τους Stark , η Catelyn Stark πρόδωσε τον Robb, ο   Jon Snow πρόδωσε την Ygritte ενώ ο Joffrey Baratheon πρόδωσε τους πάντες. Το Game of Thrones είναι μια ιστορία γεμάτη με ψέματα, προδοσίες και απάτες για αυτό και σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες αργούν να εμπιστευτούν κάποιον.


6.    Οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι.
Η σειρά έχει ένα μοναδικό τρόπο στο να παρουσιάζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, και σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες είναι μια μίξη από το καλό και το κακό ενώ μια ζωή αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στα δύο, όλοι εκτός από τον Joffrey που είναι 100% σαδιστής


7.    Ένας  Lannister κρατάει πάντα τον λόγο του.

Οι Lannisters δεν είναι και οι καλύτεροι του χωριού σε ότι έχει να κάνει με την τιμιότητα. Αλλά πάντα θα δώσουν τα υποσχόμενα, πάντα κρατούν το λόγο τους ότι και αν σημαίνει αυτό.





8.    Κάποιες φορές αυτοί που δεν το αξίζουν είναι αυτοί που νικούν.
Το καλό από ότι φαίνεται δεν υπερισχύει πάντα του κακού, ειδικά στο  Westeros. Τι θέλουμε να πούμε? Ο Joffrey Baratheon αποκεφάλισε τον Ned Stark, εξανάγκασε την Sansa να παρακολουθήσει τον αποκεφαλισμό, σκοτώνει πόρνες για την πλάκα του και γενικότερα είναι ένα απαίσιο ον. Παρόλα αυτά αυτός βρίσκεται στον θρόνο και έχει ακαταλόγιστη δύναμη.

9.    Απολαύστε τις καλές στιγμές όσο μπορείτε.
Η ευτυχία μπορεί να ξεγλιστρήσει ανά πάσα στιγμή, ειδικά σε αυτή την σειρά. Οι Stark ήταν μια συνηθισμένη και ευτυχισμένη οικογένεια κάποτε και είδατε που κατέληξε. Σημείο κατατεθέν αυτού του μηνύματος… το σύντομο πέρασμα του Khal Drogo στην ζωή της Danerys.. πόσο γρήγορα χάθηκε αυτό το παιδί…!

loading...
Δειτε και αυτά:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ! - Επώνυμα ή ανώνυμα !