News
Loading...

TP Alert! : Όλη η αλήθεια για την Ρουμανία και τα αδέσποτα σκυλιά .. (ΣΟΚ)

Η Ρουμανία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου:


-Τα σκυλιά κακοποιούνται και σκοτώνονται χωρίς να υπάρχει τιμωρία και αυτό θεωρείται φυσιολογικό.


-Η Ορθόδοξη Εκκλησία υποκινεί την ανάλγητη θανάτωση των σκυλιών (ακόμα και κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα). (Όχι όλοι οι ιερείς, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν. Όλα ξεκίνησαν από την κεφαλή αυτής της εκκλησίας, τον Πατριάρχη Δανιήλ).

-Σύμφωνα με τον νόμο, τα σκυλιά μπορούν να σφαγιαστούν επιτόπου χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία της υιοθεσίας (ο πρόσφατα επικυρωμένος νόμος έχει ένα παραθυράκι που το επιτρέπει).

-Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποκινούν ανοιχτά τον βασανισμό, την θανάτωση των ζώων και την βία εναντίον των φιλόζωων και αυτό είναι κάτι που είναι ευπρόσδεκτο από τις αρχές αντίθετα με την υποχρέωση που έχουν να ελέγχουν και να τιμωρούν.

-Οι απερίσκεπτοι γονείς και παππούδες δέχονται συγχαρητήρια και αντιμετωπίζονται ως εθνικοί ήρωες, ενώ κατηγορούνται πάντα οι καιρικές συνθήκες, τα ζώα, τα αυτοκίνητα κτλ.

-Οι γονείς στέλνουν τα εφτάχρονα παιδιά τους να αγοράσουν τσιγάρα και αλκοόλ και αν τύχει με κάποιον τρόπο να δεχτούν επίθεση από ανθρώπους ή ζώα (δεσποζόμενα ή αδέσποτα), δεν φέρουν απολύτως καμία ευθύνη.

-Τα δημόσια καταφύγια σκύλων μοιάζουν περισσότερο με στρατόπεδα συγκέντρωσης (οι μπόγιες κλέβουν και πουλούν το φαγητό, τα σκυλιά δεν έχουν νερό, υπάρχει υπερπληθυσμός, περίπου στα 20 σε κάθε μάντρα, τα σκυλιά αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους και στην περίπτωση ακόμα και των πιο εύκολων ασθενειών θανατώνονται).

-Οι μπόγιες (δεν είναι κτηνίατροι, αλλά γύφτοι οι οποίοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και δεν γνωρίζουν τίποτα από συμπεριφορά ζώων) χρησιμοποιούν πρωτόγονες μεθόδους συλλογής σκυλιών –τανάλιες για να συνθλίβουν τον λαιμό των ζώων μπροστά σε παιδιά, ή αλυσίδες με τις οποίες σπάνε τον αυχένα των ζώων ενώ τα σκυλιά φοβούνται και τραβούν βίαια προς κάθε κατεύθυνση.

-Η συλλογή σκυλιών είναι ελεύθερη για τον καθένα, ακόμα και εταιρείες που κανονικά προσφέρουν οδοντιατρικές υπηρεσίες κέρδισαν συμβόλαια με τις δημοτικές αρχές και πιο πρόσφατα, οι δήμαρχοι πληρώνουν 5-10 λέι (1-2 ευρώ) για κάθε σκύλο που συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στο δημαρχείο για να θανατωθεί. Τος περισσότερες φορές τα σκυλιά φτάνουν ήδη νεκρά, με τις πιο σκληρές μεθόδους θανάτωσης (δηλητηρίαση, πυροβολισμός, ηλεκτροσόκ, κατευθείαν χτύπημα στο κεφάλι με φτυάρι ή σφυρί, μαχαίρωμα κτλ).

-Τα παιδιά μαθαίνουν να κακοποιούν και να σκοτώνουν μικρόσωμα ζώα, κυρίως σκυλιά. Σε μια συνέντευξη κατά την διάρκεια μιας διαμαρτυρίας πριν αρχίσει η θανάτωση των σκύλων, πολλά παιδιά ρωτήθηκαν τι θα έκαναν στα σκυλιά. Τα περισσότερα από αυτά απάντησαν ότι θα τα πυροβολούσαν παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά ποτέ δεν τα είχαν βλάψει κι επιπλέον κάποια παραδέχτηκαν ότι αγαπούσαν τα σκυλιά και ότι τα είχαν παρασύρει εκεί οι γονείς τους οι οποίοι σαδιστικά ήθελαν να σκοτώνουν σκύλους.

-Η ευημερία των ζώων είναι μια έννοια εντελώς άγνωστη, αν και υπάρχουν κανονισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρουμανία επικύρωσε μάλιστα μια συμφωνία η οποία προβλέπει ότι τα ζώα είναι όντα που έχουν αντίληψη και έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται με αγάπη και συμπόνοια.

-Τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα και οι γονείς τους οι οποίοι τα εκπαιδεύουν με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν δικαιώματα, αλλά αντιθέτως υπόκεινται καθημερινά σε υπερβολικά ψυχολογικά βασανιστήρια μόνο και μόνο επειδή είναι καλοί άνθρωποι, αγαπούν την ζωή και σέβονται όλα τα όντα που δημιουργήθηκαν από τον Θεό και ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται στα ζώα έτσι ώστε να ζουν αρμονικά με όλα τα άλλα πλάσματα στα οποία ο άνθρωπος εισέβαλε στο φυσικό τους περιβάλλον.

-Τα ζώα που εγκαταλείπονται στους δρόμους αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα, ή ανακυκλώσιμα μπουκάλια αν και ο ίδιος ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν την κατάσταση.

-Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόγραμμα πρόληψης όσον αφορά την εγκατάλειψη αν και στις πόλεις υπάρχει μια απόφαση Τοπικού Συμβουλίου που λέει ότι όλα τα σκυλιά με ή χωρίς ιδιοκτήτη πρέπει να στειρώνονται, να τσιπάρονται, να καταγράφονται σε βάση δεδομένων (η απόφαση πάρθηκε φέτος, μόλις πριν από 3 μήνες, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα).

-Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με σκυλιά ευημερούν -οι τοπικές αρχές εκτρέφουν σκυλιά σε κρατικά καταφύγια ή ενθαρρύνουν την εγκατάλειψη, μετά αφήνουν τα σκυλιά πίσω στους δρόμους, μετά προσλαμβάνουν εταιρείες για να πιάσουν πάλι τα σκυλιά, τα κρατάνε στα καταφύγια, κλέβουν και πουλούν το φαγητό τους, δεν υπάρχει νερό ή ιατρική φροντίδα (αν και στα χαρτιά όλα είναι τέλεια, αλλά οι φωτογραφίες λένε όλη την αλήθεια), τα προγράμματα υιοθεσίας δεν προωθούνται καθόλου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και μετά τα σκυλιά θανατώνονται με ένα φτυάρι (στα χαρτιά γίνεται ευθανασία με χημικά τα οποία έχουν κόστος 200 ευρώ) και μετά αποτεφρώνονται για μερικά ακόμα χρήματα. Και αυτό συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια και περισσότερο.

-Αυτοί που πρέπει να ελέγχουν και να τιμωρούν τέτοια κακοποίηση είναι διεφθαρμένοι και αντιμετωπίζουν κοροϊδευτικά αυτούς που κάνουν αναφορές για κακοποίηση ζώου.

-Η αστυνομία ενθαρρύνει εγκληματίες που κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα με σκληρότητα, αφήνοντας τους να ξεφύγουν με αυτές τις παράνομες πράξεις ενώ διασκεδάζουν παρατηρώντας τις.

-Η αστυνομία υβρίζει τους ζωόφιλους αντί να τους προστατεύει.

-Οι τοπικές αρχές διαθέτουν εκατομμύρια κάθε χρόνο για να αντιμετωπίσουν τα εγκαταλειμμένα σκυλιά αλλά στην πραγματικότητα τα χρήματα καταλήγουν στις μεγάλες τσέπες των πολιτικών που μετά φωνάζουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για στειρώσεις, μόνο λίγα για ευθανασίες.

-Τα ζώα σκοτώνονται στον δρόμο (στις αγροτικές περιοχές αυτό θεωρείται φυσιολογικό), τα σκυλιά είναι δεμένα με μια αλυσίδα ενός μέτρου, αντί για κολάρο τα σκυλιά έχουν ένα σκουριασμένο καλώδιο να συγκρατεί τον αυχένα τους και τα χτυπούν μέχρι θανάτου αν τολμήσουν να φάνε την κότα κάποιου Ρουμάνου χωρικού.

-Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται ως στόχοι πρακτικής εξάσκησης, και αν βρεθούν στα δάση, σκοτώνονται επί τόπου. Οι καταγεγραμμένοι κυνηγοί ακόμα κι αν μπαίνουν μέσα στα όρια της πόλης προσκαλούνται από τους δημάρχους για να πυροβολήσουν σκυλιά.

-Οι φιλοζωικές οργανώσεις απαγορεύεται να παραστούν σε οποιαδήποτε ευθανασία εφαρμοστεί στα σκυλιά μέσα στα κρατικά καταφύγια.

-Τα σκυλιά που γαβγίζουν θεωρούνται επιθετικά.

-Οι μπόγιες χτυπούν τους φιλόζωους.

-Οι πόρνες και οι τοξικομανείς είναι αξιοσέβαστοι αντιπρόσωποι και οδηγοί αυτών που επιζητούν την σκληρή θανάτωση των σκύλων.

-Η δικαιοσύνη προαγοράζει μάρτυρες, αγνοεί τις δηλώσεις μαρτύρων και προκαλεί για εμφανείς αποδείξεις.

Το 2013 η Ρουμανία, έκανε ένα βήμα πίσω, υιοθετώντας έναν νόμο ο οποίος επιτρέπει τις σκληρές θανατώσεις των σκυλιών (δυστυχώς έτσι μεταφράζεται η λέξη «ευθανασία» στην Ρουμανία), υποτίθεται μετά από 14 ημέρες. Στην πραγματικότητα όμως τα σκυλιά μπορούν να θανατωθούν επί τόπου αν δεν υπάρχουν χρήματα να παραμείνουν στα καταφύγια για 14 ημέρες.

Αυτό το μέτρο επιβλήθηκε κατά την διάρκεια των ετών 2001-2007 από τον Traian Basescu, τον τότε δήμαρχο του Βουκουρεστίου και τωρινό πρόεδρο (ο οποίος αμέσως δημοσίευσε τον νέο νόμο) όπου μόνο στο Βουκουρέστι πάνω από 140,000 σκυλιά θανατώθηκαν με ένεση αέρα στην καρδιά ή άλλες σκληρές μεθόδους, ενώ το σύνολο των χρημάτων που πλήρωσε ο δήμαρχος γι’ αυτό ανήλθε στο ποσό των 9.000.000 ευρώ, ένα σκληρό μέτρο το οποίο όχι μόνο απέτυχε να μειώσει τον αριθμό των σκυλιών στον δρόμο, αλλά αντίθετα αύξησε τον αριθμό τους και κατά συνέπεια επαύξησε την βιαιότητα απέναντι στους ανθρώπους και τα ζώα.

Κατά την διάρκεια των ετών 2010-2013, από τότε που ξανάρχισε η εκστρατεία θανάτωσης των σκυλιών, 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να προστατεύσουν σκυλιά που κακοποιούνταν.

Τα σχόλια στα άρθρα του τύπου ήταν τρομαχτικά. Οι περισσότεροι συνέχαιραν αυτούς που σκότωσαν ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούσα να προστατεύσουν αυτές τις «σκύλες».

Τα παιδιά των φιλόζωων δεν έχουν δικαιώματα και υπόκεινται σε απίστευτα βασανιστήρια. Κάθε μέρα, όταν οι άνθρωποι φεύγουν από το σπίτι τους, βρίσκουν σώματα δηλητηριασμένων σκυλιών. Το διαδίκτυο καθώς και ο τύπος είναι γεμάτα από μεθόδους θανάτωσης.

Αν θέλετε να γνωρίσετε την ΚΟΛΑΣΗ, ελάτε στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ!

Αυτή είναι μια «φυσιολογική» ημέρα για τα παιδιά μας! Εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και όχι μόνο δηλητηριάζονται κάθε μέρα.xnici.wordpress.com 
Μετάφραση Save a Greek Stray
 
 
 
 
 
SHARE IT !
 
 
 
 

Δειτε και αυτά:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ! - Επώνυμα ή ανώνυμα !