News
Loading...

Αννίτα Πάνια vs Gamers - Το βίντεο της ντροπής

 Στην Ελλαδίτσα μας ακόμη πιστεύουμε πως η γη δεν είναι στρόγγυλη
και πως αν έχεις ανάδρομο Ερμή θα σου πάει η εβδομάδα χάλια . Οπότε δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο στην άθλια αντιμετώπιση των καλεσμένων της με θέμα το gaming στην Ελλάδα που ακόμη θεωρείται taboo.







( Την εκπομπή μπορείτε να βρείτε στο site του Alphatv )

Το παρασκήνιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής

απο το GameWorld.gr 

Τι συνέβη πραγματικά το απόγευμα της Κυριακής.
Μια ωραία ημέρα, ξύπνησα και βλέπω πάνω από 40 μηνύματα στο Facebook, τόσο στο προφίλ όσο και στη σελίδα μου. Στη αρχή απόρησα αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πως ήταν εξαιτίας της συνέντευξής μου στο περιοδικό Γκρέκα. Ανάμεσα στα μηνύματα, υπήρχαν τρία τα οποία είχαν να κάνουν με συνεργασίες και συνεντεύξεις. Ένα από αυτά όμως ξεχώριζε αφού προερχόταν από δημοσιογράφο του Alpha. Το μήνυμά του θα το δείτε παρακάτω σε φωτογραφία.

Αμέσως επικοινώνησα με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και στη συνέχεια κανονίσαμε μια συνάντηση για να μιλήσουμε από κοντά και να συμφωνήσουμε για το αν θα συνεργαστούμε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ήταν ιδιαίτερα ευγενικός, μου είπε πόσο θα ήθελε η παραγωγή να με φιλοξενήσει στην εκπομπή Annita Sos. Ο λόγος ήταν για να μου πάρουν συνέντευξη σχετικά με τη δουλειά μου και την αγάπη μου για τα video games.
zerv
Μόλις άκουσα ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη εκπομπή είχα ενδοιασμούς αλλά ο δημοσιογράφος της και όλοι οι βοηθοί της παρουσιάστριας μου υποσχέθηκαν ότι θα έχω τον ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμό και χρόνο για να πω όσα θέλω να πω. Ο λόγος για τον οποίο με κάλεσαν ήταν ότι ήθελαν να προσεγγίσουν το νεανικό κοινό φέρνοντας ως καλεσμένη εμένα και στη συνέχεια θα ακολουθούσαν και άλλοι/άλλες Η περίπτωσή μου δεν ήταν SOS αλλά διαφορετική, ήταν μια συνέντευξη για τη δουλειά μου.

Στο τέλος μου ζήτησαν να έρθω ντυμένη ως Lara Croft, στολή την οποία είχα φορέσει στο Game Maniacs: Season 2 trailer, κάτι για το οποίο αντέδρασα και δεν ήθελα. Αρχικά φάνηκε ως προαιρετικό, όμως στη συνέχεια και αφού είχα ήδη ανακοινώσει ότι θα παραστώ στην εκπομπή, η παραγωγή το έβαλε ως προϋπόθεση για να βγω στον αέρα. Με μεγάλη μου λύπη δηλώνω ότι τελικά πείστηκα και δέχτηκα να φορέσω τα συγκεκριμένα ρούχα που είχατε δει στο σχετικό βίντεο.
Λίγες ώρες πριν την εκπομπή μου έδωσαν να υπογράψω ένα συμφωνητικό το οποίο ανέφερε διάφορους κανόνες. Μέσα σε αυτούς υπήρχε όρος που μου απαγόρευε να προσβάλω τη παρουσιάστρια, ότι η εκπομπή δεν φέρει ευθύνη για οτιδήποτε γίνει κτλ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να βγούμε στον αέρα, οι συνεργάτες άρχισαν να αλλάζουν συμπεριφορά και να μου επιβάλλουν πλέον τι θα λέω και πως θα φέρομαι. Μάλιστα μου επανέλαβαν πολλές φορές για το τι θα πω, πως θα το πω και πότε θα το πω.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή τα θέματα για τα οποία θα μιλούσαμε είχαμε κανονίσει να είναι τα εξής:
- Να πω πως με λένε και ποια είμαι.
- Συνεχίζουμε με το να πω από πότε ξεκίνησα να παίζω games και πως ασχολήθηκα για πρώτη φορά.
- Να εξηγήσω πως έκανα το χόμπι μου επάγγελμα
- Στη συνέχεια να εκφράσω την αγάπη μου για τα games και να μιλήσω λίγο για το cosplay.
- Τελειώνοντας να πω για το GameWorld.gr

Περίμενα λοιπόν μια συνέντευξη σαν την παρακάτω, από τον συνάδελφο Youtuber Πολυπράγμωνα.

Αντιθέτως αυτό που έγινε ήταν τελείως διαφορετικό. Η συνέντευξη που θα έδινα ήταν μια πρόφαση για να με φέρουν στην εκπομπή και από την στιγμή που μπήκα στο στούντιο η Ανίτα άρχισε να με παρουσιάζει ως..."ψυχοπαθή" που παίζει όλη την ώρα video games. Στη γραμμή έβαλαν τον ταξίαρχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο οποίος ανέφερε ότι το να καθόμαστε στο διαδίκτυο πάνω από μιάμιση ώρα οδηγεί στο να αρχίσουμε να γινόμαστε..."ψυχοπαθείς". Επίσης ότι τα παιδιά που παίζουν games είναι "ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια".
Η αντίδρασή μου ήταν μετρημένη εφόσον ήθελα να κρατήσω το επίπεδό μου. Εκτός από αυτό, αν αντιδρούσα έντονα, θα έλεγαν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα του εθισμού μου στα video games. Όταν όμως έφερα αντίρρηση στο τέλος της εκπομπής σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν, η παρουσιάστρια με έκοψε κακήν κακώς μιας και είδε ότι άρχισα να λέω κάτι σωστό.
Αυτά έγιναν στην εκπομπή. Ο λόγος που με φώναξαν είναι για να δείξουν ότι οι gamers είναι ψυχοπαθείς και χρειάζονται βοήθεια. Δεν λέω ότι έχουν κάτι προσωπικό μαζί μου, απλώς στο πρόσωπό μου βρήκαν ίσως τον ιδανικό άνθρωπο για να τον εκθέσουν και να περάσουν τα μηνύματα που ήθελαν. Καλά η παρουσιάστρια που δεν ήξερε ποια είμαι. Δέχομαι επίσης ότι οι συνεργάτες της εκπομπής δεν είχαν ιδέα από τεχνολογία όπως ακριβώς εξέφρασαν πολλές φορές. Όμως αυτός ο δημοσιογράφος που μου έστειλε το μήνυμα, πως δεν ντράπηκε να το κάνει τη στιγμή που με ήξερε πολύ καλά από την δουλειά μου στο κανάλι του GameWorld.gr στο Youtube;

Τι αναμενόταν - Τι έγινε
Κλείνοντας, θα γράψω σε bullet points συγκεντρωμένα όσα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας.

- Ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή όπως γίνεται με τις επώνυμες συνεντεύξεις. Δεν πήγα από μόνη μου για να πω τα προσωπικά μου.
- Η παραγωγή με ενημέρωσε ότι το ύφος της εκπομπής θα ήταν σοβαρό, κάτι για το οποίο ήμουν εξ αρχής διστακτική.
- Το θέμα για το οποίο θα μιλούσαμε με ενημέρωσαν ότι θα ήταν "Η δουλειά μου στο GameWorld.gr και η ασχολία μου με τα video games".
- Δεν γνώριζα ότι θα βγει τηλεφωνικά ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
- Ήμουν στο τσακ να αποχωρήσω. Κάθησα μόνο και μόνο για σεβασμό προς όλους εσάς που θα με βλέπατε.
- Δυστυχώς αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα σε μερικά θέματα.
- Το συμφωνητικό βάση του οποίου δεν θα πρέπει να προσβάλω την παρουσιάστρια και την εκπομπή της, υπεγράφη μόλις ένα δίωρο πριν μπω στο στούντιο κι ενώ όλοι με περιμένατε.
- Όσοι καλέσατε στην εκπομπή δεν μπορέσατε να βγείτε τηλεφωνικά στον αέρα γιατί πολύ απλά η παραγωγή της εκπομπής είχε σκοπό να βγάλει μόνο το τηλέφωνο που ακούσατε και απέρριπτε όλα τα υπόλοιπα.

Ηθικό δίδαγμα. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όχι ότι έλαμπε κάτι στη συγκεκριμένη εκπομπή.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη υποστήριξη που μας δείξατε και που είχατε πλήρη κατανόηση της κατάστασης αλλά και τους συναδέλφους που μου συμπαραστάθηκαν προσωπικά.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τι θα λέγατε να ρίξουμε μια ματιά στις ταχύτητες πρόσβασης με το internet που έχουν οι κάτοικοι της Ελλάδας αλλά και σε εκείνες που απολαμβάνουν οι χρήστες internet ανά την υφήλιο; Οδηγός μας σε αυτό θα είναι η σχετική κατάταξη της NetIndex, η οποία λαμβάνει τα δεδομένα της μέσω των αποτελεσμάτων του γνωστού Speedtest.net και τις εκατομμύρια δοκιμές ταχύτητας που κάνουν μέσω αυτού οι διάφορες χρήστες, με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο σε Mbps κατά τη διάρκεια δοκιμών των τελευταίων 30 ημερών.
Στην κορυφή λοιπόν της λίστας των μέσων ταχυτήτων download βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, με το μέσο όρο της χώρας να φτάνει τα (κρατηθείτε) 71,22 Mbps, ενώ τη πεντάδα συμπληρώνουν οι Σιγκαπούρη (52,75 Mbps), Ρουμανία (50,26 Mbps), Ν. Κορέα (47,20 Mbps) και Σουηδία (42,35 Mbps), τη στιγμή που λίγο παρακάτω βρίσκουμε τις Ιαπωνία, Λιθουανία, Μακάο, Ολλανδία και Ταϊβάν. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Μαλάουι και η Κούβα. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 16,20 Mbps για download και 7,08 Mbps για upload.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η χώρα μας βρίσκεται στην 83η θέση, με τον μέσο όρο ταχύτητας download να φτάνει τα 7,86 Mbps και με ανοδικές τάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν στατιστικά από τις 27 Οκτωβρίου 2013 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2013, για 2.805.143 διαφορετικές IP και 16.010.091 δοκιμές ταχύτητας, με τις 408.171 να αναλύονται για τη συγκεκριμένη έρευνα. Από την άλλη, ο μέσος όρος upload της Ελλάδας φτάνει τα 1,03 Mbps, κατατάσσοντας την στην 165η θέση της σχετικής λίστας (Χονγκ Κονγκ 58,99 Mbps, Ν. Κορέα 40,06 Mbps, Σιγκαπούρη 37,14 Mbps). Η Κύπρος βρίσκεται στην 81η θέση με 8,08 Mbps download και στην 128η με 1,97 Mbps upload.

Ο παράγοντας ποιότητας R-Factor για την Ελλάδα είναι στο 76,96 (43η θέση), με το κόστος ανά Mbps να φτάνει τα 4,29 δολάρια (34η θέση).



Το 2006 τα στατιστικά ήταν :

Μόνο το 23% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μόνο 4% διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, που φέρνουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην ΕΕ. Ουραγός και στο ποσοστό των νέων 16-24 ετών που χρησιμοποιούν το Internet τουλάχιστον μια φορα την εβδομάδα (47%).

 Στην Ευρώπη χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το 47% των ατόμων ηλικίας 25-54 ετών και το 20% των ατόμων ηλικίας 55-74 ετών. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 27% για τα άτομα ηλικίας 25-54 ετών και 4% για τα άτομα ηλικίας 55-74 ετών. Και αυτά τα ποσοστά είναι τα χαμηλότερα στην ΕΕ. 


Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην κατάταξη των 20 βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση


Τα επίπεδα εξυπηρέτησης των πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης το 2012, ανέλυσε το Παρατηρητήριο για τη Διοικητική  Μεταρρύθμιση της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, σε ό,τι αφορά τις 20 βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Για το 2012 στην Ελλάδα, προκύπτει ότι οι 7 από τις 20 υπηρεσίες διεκπεραιώνονται πλήρως ηλεκτρονικά, εκ των οποίων 3 αφορούν τους πολίτες και 4 αφορούν τις επιχειρήσεις. Από το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών  προς πολίτες, πλήρως ανεπτυγμένες είναι οι  τρεις υπηρεσίες που παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Πλήρως ηλεκτρονικά προσφέρονται οι υπηρεσίες που αφορούν στη φορολογία (υποβολή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, απόδοση ΦΠΑ), την εύρεση εργασίας, τη δήλωση αλλαγής διεύθυνσης, τις τελωνειακές διασαφήσεις και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς εργαζομένους. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) προς τις επιχειρήσεις (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, δηλώσεις στα τελωνεία), είναι πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά.

Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, όπου και έγινε έρευνα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαθεσιμότητα των 20 υπηρεσιών, οι επιδόσεις της Ελλάδας σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ε.Ε., φτάνουν το 65% στις υπηρεσίες προς τους πολίτες και το 78% στις υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις. Στο σύνολο των 20 υπηρεσιών οι επιδόσεις της Ελλάδας φτάνουν το 70%.

Η εν λόγω επίδοση έφερε την Ελλάδα τελευταία στην κατάταξη των χωρών, ενώ δεν αναμένεται να έχει σημειωθεί σημαντική αλλαγή κατά τη διετία που ακολούθησε.

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2013


-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Παντού πίσω.. Πουθενά μπροστά. Αλλά τουλάχιστον εμείς έχουμε ήλιο και φραπέ.. Μέχρι να μας τα πάρουν και αυτά. Καληνύχτα σας ..

loading...
Δειτε και αυτά: